Ingyenes javítás. Laptop szervíz. Notebook szerviz. Budapest, vidék

Laptop burkolat műanyag ház LCD kijelző hátlap törés javítás csere

A laptop burkolat vagy műanyag ház valamint az LCD kijelző hátlap, a keret, a zsanér és pálca legyakoribb hibája a törés. Ha nem lehet beszerezni akkor is van megoldás, mert akkor megjavítjuk. Tégy próbára, kérj árat:

Laptop burkolat műanyag ház hátlap törés

Kérj árat laptop burkolatra, műanyag házra, hátlapra, keretre

pl: Asus X53B laptop, sn: xypsdsd154688e Ezek az azonosítól a készülék hátoldalán vagy oldalán találhatóak egy címkén.
Kérem adja meg a hibajelenséget röviden 1-2 mondattal. pl: Nem ad képet, korábban nehezen indult.
Ingyenes tippek trükkök szerviz titkok hírlevél

Mit lehet tenni, ha sehol nem lehet a laptop burkolatot beszerezni? Másik eset, hogy olyan árat kérnek érte, ami nem reális.

Dobjam ki a laptopot egy műanyag burklat miatt? Nem! Mi megjavítjuk!

Laptop burkolat törés javítása
Laptop burkolat törés javítása

LAPTOP BURKOLAT BESZERZÉSE, ÁRA. TÖRÖTT, SZORULÓ ZSANÉR, BURKOLAT JAVÍTÁSA

A LAPTOP ZSANÉR VAGY HINGE A KIJELZŐ FELNYÍTÁSÁT TESZI LEHETŐVÉ MECHANIKUSAN. NÉHÁNY ÉV VAGY HÓNAP UTÁN GARANTÁLTAN ELTÖRIK VAGY A LAPTOP BURKOLATÁT TÖRI EL. CSERÉLNI VAGY JAVÍTANI KELL.

Az éves karbantartáskor feltétlenül ellenőriztetni kell velünk, mert ha gond van a laptop zsanérral annak általában a jelei már jóval előbb látszanak. A laptop még látszólag működik – nyílik, de előfordul, hogy a több zsanér tartó fém persely közül már néhány eltört vagy a laptop zsanér csavarjai egyszerűen fel vannak lazulva. Ilyenkor még könnyebb megelőzni a problémát.

MI VAN HA MÁR MEGVAN A BAJ ÉS ELTÖRT A BURKOLAT? MILYEN ZSANÉR ÁRAKRA, BURKOLAT KÖLTSÉGRE LEHET SZÁMÍTANI?

A laptop zsanér ára a legtöbb esetben 8-16.000 Ft, ettől csak néhány spéci típus tér el. Néha előfordul, hogy sehol nem lehet beszerezni a laptop zsanért vagy a zsanér törés mellett a burkolat is szétfeszült, széttört a zsanér tartó is – ilyen esetben javítani szoktuk, ha lehetséges, de ennek ára egyedi, mert nagyon változóak a sérülések. Lehet, hogy csak egy csavar van felszakadva, ez olcsón javítható. Viszont gyakori, hogy az alsó műanyag laptop burkolat és a felső is szét van szakadva és emelett még a zsanér is törött és a kijelző hátlapja és a keret is sérült. Ilyenkor egyszerre 4-5 dolgot is orvosolni kell, de még mindig megéri megcsinálni az esetek 90-95% – ban. 

Ha email – ben átküldöd a laptop típusát, akkot meg tudom mondani van e raktáron vagy rendelhető, javítható e. ( fenti űrlap segítségével lehet )

Mi is az a laptop zsanér? Hogyan működik? Elvitted laptop tisztításra egy szervizbe és törötten kaptad vissza?

 A laptop zsanér egy fém alkatrész, aminek a rögzítő csavarjait réz perselyek tartanak, de ez a laptop műanyag burkolatában vannak elhelyezve, amelyek idővel garantáltan kitörnek.
Gyakran megesik, hogy valamilyen okból szét kell szedni a laptopot és a burkolat nem éli túl a beavatkozást. Hozd el hozzánk, mi megoldjuk.
Erre a problémára fejlesztettünk ki egy gépet, ami képes a kitört perselyeket újra perselyezni.

Laptop zsanér javítás, törött burkolat
Laptop zsanér javítás, törött burkolat

A zsanér rögzítésére szolgáló műanyag burkolat és csavar tartó réz perselyek törése gyakran előfordul, azon a helyen ahol összehajtjuk a laptopunkat. A másik eset amikor a zsanérunk másik oldala a laptop kijelző fedlapja vagy hátlapja sérül meg és szakad ki innen is a zsanér. Ekkor a hajtogatástól szétfeszül a burkolat és a kábeleket vagy az alaplapot is elnyírhatja az elszabadult zsanér. A csavar rögzítő kis anyák, amelyek rézből vannak és a műanyag burkolatba vannak ágyazva, forrasztva kiszakadnak a helyükről, így a zsanér szétfeszíti a burkolatot. Megoldható a javítása akkor is ha már hiányzik a burkolat sarka vagy egyes darabjai. Az ár a sérülés mértékétől függ.

ELTÖRT LAPTOP ZSANÉR HÁZ BURKOLAT HÁTLAP FEDLAP, TÖRÖTT KISZAKADT LAPTOP PERSELY JAVÍTÁS 

HA ELTÖRT IS A ZSANÉR VAGY A BURKOLAT, NEM KELL MÉREG DRÁGÁN CSERÉLNI!
MI MEGJAVÍTJUK!

Milyen laptop burkolat sérülések fordulhatnak elő? 

Laptop Zsanér törés törött burkolat
Laptop Zsanér törés törött burkolat
 • nem lehet lehajtani a kijelzőt, mert feszíti a burkolatot a laptop zsanér
 • elnyílt az alsó burkolattól a kijelző
 • hápog és szétfeszült a nyító mechanika
 • laptop zsanér laza, szorul vagy eltört,
 • széttört az LCD hátlap
 • a burkolat széttört leesett a laptop
 • az LCD keret eltört és nem lehet visszapattintani
 • a felső burkolatból kiszakadtak a csavar perselyek és nem lehet a csavarokat visszacsavarni
 • nem lehet a zsanért vagy a burkolatot beszerezni
 • törött ház burkolat, repedt műanyag rács a zsanér tartó rész mellett
 • túl drága a burkolat vagy a zsanér anyagköltsége
 • csak kijelzővel együtt cserélné a gyártó a törött laptop burkolatot, hátlapot pl: HP

HOZZA EL HOZZÁNK TÖRÖTT LAPTOP BURKOLAT VAGY TÖRÖTT ZSANÉR HIBÁS KÉSZÜLÉKÉT, KIDOLGOZTUNK EGY RAGASZTÁSOS – FORRASZTÁSOS ELJÁRÁST, EZÉRT A GYAKRAN BESZEREZHETETLEN ALKATRÉSZT NEM KELL CSERÉLNIE!

Mi akkor is megjavítjuk a törött vagy zsanér hibás készülékét, ha már minden szerviz lemondott róla, vagy ha olyan árat kapott, hogy elment tőle a kedve, kérjen árjánlatot a fenti menüben!

KORÁBBAN FŐLEG AZ MSI LAPTOPOKRA VOLT JELLEMZŐ, MOST AZ ACER A PACKARD BELL ÉS AZ ASUS EGYES TÍPUSAIT ÉS A SLIMES VALAMINT AZ ULTRABOOK GÉPEK HIBÁI EZEK A BURKOLAT ÉS ZSANÉR TÖRÉSEK

Okai:

 • főleg a réz persely beágyazása a műanyagba
 • nem elegendő a laptop műanyag burkolatának a vastagsága, ezért a réz persely kiszakad, amikor a zsanérnál elkezdjük ki be nyitni zárni
 • gyakran kevés helyen rögzítik, olyan is láttam már, hogy a teljes zsanért csak egy – egy csavar tartotta
 • egy idő után egyszerűen fellazulnak a zsanért és a burkolatot tartó csavarok, kezdetben azt érzékeljük, hogy laza, aztán jön a törés.
 • ha azt érezzük, hogy fellazult akkor rögtön hozza be az Itech szervizbe, mert olcsóbban meg tudjuk javítani, mint mikor már szétesett
 • slimes kijelzővel rendelkező laptopoknál lehet olyat látni, hogy annyira penge vékonyra gyártják a hátlapot, hogy az már vicc ( pl: Samsung, Asus, Lenovo  )

MINDENFÉLE ZSANÉR TÖRÉST, BURKOLAT SÉRÜLÉST MEG LEHET JAVÍTANI?

A zsanér pálca is képes eltörni ( ez az a lemez amihez a kijelző van csavarozva ), egyszerűen letörik a zsanérról és szétszakítja a műanyag hátlapot is, ezeket is tudjuk javítani még akkor is ha hiányoznak belőle darabok. Ha olyan anyagból van a zsanér ami nem forrasztható ( pl egyes öntvények ) akkor azt cserével tudjuk javítani. Javítási arány kb. 95%.

MI A HELYZET HA AZ ALSÓ BURKOLAT ÉS A FELSŐ BURKOLAT IS SZÉT VAN TÖRVE?

Ezek a törések és az alsó valamint a felső burkolat törése főleg a Packard Bell és az Acer típusokra a legjellemzőbbek. Ilyenkor a csavar perselyek mindkét oldalról felszakadnak, de semmi vész, ezeket is tudjuk javítani!

A TÖRÖTT FELSŐ HÁZ ELNYÍRTA ELVÁGTA AZ LCD KIJELZŐ KÁBELT ÉS NÉHA MAGÁTÓL BEKAPCSOL A NOTEBOOK

Laptop lcd kijelző kábel lvds cable szakadás, kontakt hiba, hajtogatásra csíkos remegő kép
Laptop lcd kijelző kábel lvds cable szakadás, kontakt hiba, hajtogatásra csíkos remegő kép

Sajnos leggyakoribb, hogy pont a zsanér mellett törik el a ház vagy más néven a burkolat, és ezen a részen vezetik az LCD LCDS kábelt is valamint nem egyszer itt található a bekapcsoló gomb is és annak a vezetékelése. Ilyenkor néha vibrál vagy szétesik a kép, mert az LVDS kábel már szakadt. Ha a bekapcsoló gombot nyomja a törött burkolat akkor idegesítő, hogy munka közben véletlenszerűen kikapcsol a gépünk vagy néha magától bekapcsol, mintja önálló életet élne.

Ezeket a kábeleket tudjuk javítani és a bekapcsoló power gombot is amennyiben sérülés érte. A burkolati elemeket és a rácsot és a zsanért szintén.

NEM LEHET SZÉTSZERELNI A LAPTOPOT, MERT AZ EGYIK CSAVAR MENETE VAGY A CSAVAR FEJE ELRONCSOLÓDOTT, MEGSZAKADT? MI MEGOLDJUK!

Sok olyam esettel találkozunk, hogy nem a megfelelő csavarhúzóval próbálják szétszedni a laptopot egy takarítás vagy egy karbantartás alkalmavál és valamelyik csavar úgy tönkremegy, hogy aztán lehetetlen szétszedni a gépet. Erre kidolgoztunk egy eljárást, amivel meg lehet oldani a szétszerelést, anélkül, hogy különösebb kárt tennénk a gép burkolatában.

MSI LAPTOP BURKOLAT, ZSANÉR, KERET, BEZEL, LCD HÁTLAP, HÁZ TÖRÉS

Az MSI laptop és megabook szériák jellemző hibája, hogy az alsó és felső műanyag burkolatból kiszakadnak a csavart tartó fészkek – ezek réz perselyek – és így a zsanér mát nem bírja megtartani a kijelzőt. A kijelző hátlapjának a sarka is egyszerűen letörik a zsanér pálcájával együtt. Mivel ezeket az alkatrészeket már nem forgalmazzák, ezért mi kidolgoztunk rá egy megoldást, ezért meg tudjuk javítani a burkolat és zsanér sérült MSI készülékeket.

LAPTOP ZSANÉR LAZA

Több oka lehet ha laza, lötyög, könnyen hajtható vagy csak egyszerűen hátra esik, zuhan a kijelző. Általában ki van szakadva a tartó csavar vagy csak egyszerűen meg kell húzni a csavarokat. Ne álljunk azért neki otthon szétszedni, mert ha eddig valaki nem csinált még ilyet több kárt okozhat, mint hasznot. Ha kitört a csavar tartó anya – fészek vagy hívjuk perselynek ami a műanyagba van forrasztva, akkor is tudom javítani.

Valóban megszorulhat a laptop zsanér, és emiatt eltörtheti a burkolatot is, de ne fújjuk be WD40 – el! Ezzel csak nehezebbé tesszük a javítását. Kaptam már olyan laptopot, ami úszott az olajtól, mert szorult a zsanérja, a kijelző bele is halt az olajozásba. Ha darabokra törte a burkolatot akkor is meg tudom javítani.

LAPTOP ZSANÉR JAVÍTÁS HÁZILAG

Nem állítom, hogy házilag nem lehet megjavítani, de ha valaki még nem szedett szét laptopot, nem ismeri a forrasztást és a megfelelő anyagok összetételét és nincs hozzá alkatrésze akkor ne fogjon hozzá. Sok házilagos megoldást láttam, a legtöbb nagyon sok kárt csinált. A legtöbben áthajtanak rajta néhány facsavart, ami szerintem nem jól mutat és néhány hétig szokta bírni a nyitogatást, aztán behozzák javításra. Ezt is meg lehet csinálni, de az óriási facsavar nyomai azért picit látszanak utána. Volt akinek az alaplapot is sikrült átfúrni egy előfúrással.
Ha házilag már volt javítva a laptop az csökkenti annak a valószínűségét, hogy meg lehet javítani.

LAPTOP ZSANÉR ÁR

Laptop zsanér javítás, törött burkolat
Laptop zsanér javítás, törött burkolat

Laptop típusától függ az ár, ha cserélni kell a zsanért ( ritka eset ) ennek a költsége kb 3.000 Ft és 27.000 Ft között lehet, nagy a szórás, mert elég nagy a kínálat. A fenti menüben lehet árajánlatot kérni rá.
Ezek az alkatrészek szoktak sérülni a zsanér vagy a burkolat törése, szorulása esetén: alsó burkolat törés, felső burkolat törése, zsanér vagy a zsanér pálca sérülése, lcd kijelző hátlapja esetleg a keretje.

LAPTOP BURKOLAT FESTÉS

Korábban vállaltunk burkolat festés, dekorációt mindenféle mintával, mert volt egy kolléga aki nagyon szépeket alkotott, de ma már nem csinálja, ebből a szolgáltatásból annyi maradt meg, hogy kívánságra leszedjük a festeni kívánt alkatrészt ami általában a kijelző hátlapja és az ügyfél elviszi lefújni, majd visszaszerüljük. A másik hasonló megoldás a laptop matrica, ami viszont kapható az üzletünkben azonnal.

LAPTOP BURKOLAT CSERE

Ritkán kell a laptop a burkolatot cserélni, mert meg tudjuk javítani a fent leírott módokon, de ha karcos vagy valamilyen okból mindenképpen cserélni kell a burkolatot akkor a fenti menüben lehet rá árajánlatot kérni.

LAPTOP BURKOLAT ÁR

Az ár az alapján alakul, hogy konkrétan mit kell cserélni. A fenti menüben az árajánlaton fülnél írja le melyik alkatrész sérült és adunk rá árat. Alsó burkolat ( ez a laptop ház alja ), felső burkolat ( ez az amiben a billentyűzet van ), LCD hátlap vagy kijelző hátlap ( ez a laptop kijelző hátlapja ), LCD bezel vagy keret.

LAPTOP BURKOLAT HÁZ HÁTLAP TÖRÉS
LAPTOP ALSÓ ÉS FELSŐ BURKOLAT HÁZ BESZERZÉSE, ÁRA. TÖRÖTT, ELTÖRT LCD HÁTLAP, TOP ÉS  BACK COVER HINGE ÉS ZSANÉR JAVÍTÁS

A LAPTOP BURKOLATA LEGGYAKRABBAN MŰANYAGBÓL VAGY HARMAT GYENGE LEMEZBŐL KÉSZÜLNEK, ÍGY AZTÁN GYAKORIAK A BURKOLAT TÖRÉSEK, ELTÖRT HÁTLAPOK FŐLEG A HAJTOGATÁSTÓL ÉS A GYÁRILAG IS GYENGE ANYAGTÓL A ZSANÉROKNÁL.

MI A HELYZET HA MÁR OLYAN SZINTEN SZÉT VAN TÖRVE A BURKOLAT, HOGY A KINYITÁSKOR SZÉTFESZÜL AZ ALSÓ ÉS A FEÉSŐ HÁZ ÉS NEM TARTJA MÁR MEG A KIJELZŐT SEM. MI AZ ÁRA AZ EGY ILYEN LAPTOP JAVÍTÁSNAK? 

A laptop burkolat vagy ház ára típusonként elég eltérő, de akkor is tudunk segíteni, ha már nem beszerezhető hozzá alkatrész. 
Kifejlesztettünk hozzá egy célgépet, ami képes a rögzítéseket megerősíteni és használhatóvá tenni e laptop burkolatát, zsanérját. Ez az eljárás általában sokkal olcsóbb, mint a sérült burkolati elemeket lecserélni.

MI IS SZOKOTT ILYEN BURKOLAT TÖRÉS ESETÉBEN SÉRÜLNI?

a leggyekoribb az alsó burkolat vagy alsó ház, cover törése
ha ez már eltört következik a felső műanyag ház, ahol a billentyűzet is van
és megesik az is, hogy az lcd hátlap cover és a keret bezel közötti zsanér rögzítés is széttörik, lehetetlenné téve a laptop nyitását – zárását
a legtöbb esetben a zsanér pálca bracket is eltörik főleg MSI laptopknál
vigyázni kell, hogy a burkolat sérülés nehogy a kijelzőt is összetörje, mert a kijelző is egy elég értékes alkatrész

NE DOBJA KI RÉGI LAPTOPJÁT CSAK AZÉRT MERT ELTÖRT A BURKOLAT VAGY MEGREPEDT A HÁTLAP, HOGY MIÉRT?

 • ha javítható a laptop olcsóbb a javítás jóval, mintha másikat venne
 • a megszokott környezetet nem kell feladnia, biztosan nem vesznek el adatai
 • nem kell másik billentyűzetet megszoknia
 • nem kell átélnie egy új windows kínjait ( pl: windows 7 átállás windows 10 -re )
 • fizetős programjait nem kell újból regisztrálnia
 • jelszavait, bejelentkezéseit, leveleit nem kell átvinnie egy új gépre, ez mindig feszültséggel jár!
 • nem utolsó sorban a kidobott laptoppal nem szennyezi a környezetet

Ha tetszett oszd meg kérlek:

Tetszett a bejegyzés?

Tetszik Betöltés...
%d blogger ezt szereti: